Om man vill flyga direkt till Santorini så rekommenderar vi att välja en resa med någon av de olika researrangörerna, antingen som hel paketresa eller enbart som flygstol. Vill man boka resan själv genom ett reguljärt flyg så får man vara beredd på att mellanlanda på vägen. Väljer du att boka din resa och boendet själv så får du som oftast bättre möjligheter att kunna spara in lite pengar då detta alternativ nästan alltid blir billigare än när man väljer en resa med en researrangör.

Bra att också veta är att Santorinis flygplats ligger ca 6 km från Kamari och har även mycket täta flygförbindelser med Aten och flera andra större grekiska öar. Från Athinios på västkusten så går det även båtar till Aten, Kreta och även till nästan alla cykladiska öar. Väljer man att åka lokalbussen som går från Fira så går även denna till de flesta byar runt omkring på Santorini. I Fira så finns det även möjlighet att hyra både bil, skoter och cykel. Här finns även en taxistation om du hellre skulle föredra att åka taxi till ditt boende eller hotell.

Det finns gott om båtar från västkusten på Santorini till Aten och Kreta.

Från Santorinis flygplats till Fira, Imerovigli och Firostefani tar det ca 20 min med buss. Till Kamari tar det ca 15-20 min med buss och till Vlychada, Perivolos och Perissa så tar det ca 35-40 minuter med buss. Väljer du istället taxi så är det alltid det snabbaste alternativet. Det kan vara bra att veta att det under högsäsong också kan vara svårt att få ta på en taxi och där väntetider inte är ovanliga.

Att köra själv är också enkelt men kan vara svårt i början om du inte vet exakt hur eller vart du ska köra. Vill man passa på att åka till Santorini när ön ännu inte har hunnit att bli överfull av turister och när priserna på restauranger och hotellrum är fullt överkomliga så ska man satsa på att åka under april, maj och juni. Under andra halvan av september och i början av oktober är andra tider när Santorini också är aningen lugnare och när priserna är helt rimliga.