Santorinis vackra stränder skiljer sig mycket från Grekland övriga sandstränder. På Santorini så får du unika svarta och röda stränder av vulkangrus att välja mellan. Stränderna, som alla kantas av stupande klippor, bildar en väldigt dramatiskt men också oerhört vacker vy!
Vi har listat våra absoluta favoritstränder på Santorini, allt för att du precis som vi också ska kunna få ta del av de absolut bästa och finaste stränderna:

1. Koloumbos Beach
Koloumbos Beach ligger väldigt avskilt på Santorinis nordöstra sida och är perfekt för dig som vill ha en strand nästan helt för dig själv. Du kan enbart ta dig hit till fots och det finns heller inga solstolar, kiosker eller tavernor. I och med detta så är det också bra att vara rustad med att ta med sig både gott om mat och dryck för här kan vi lova dig att du kommer att vilja vara kvar hela dagen lång. Koloumbous Beach är inte den mest välkända stranden på Santorini men en klar favorit för alla oss som gillar lugn och ro.

2. Perissa Beach
Perissa Black Sand Beach sitter ihop med Perivolos Beach och anses av många vara de finaste stränderna på hela Santorini. Här hittar du även gott om barer och restauranger. Köper du något att äta eller dricka på någon av de lokala tavernorna så får du ofta låna en solstolar gratis. Här är annars sanden mjuk och skön med havsbotten hårdare, så det är bra att ha med sig flipflops för både havsbotten samt att sanden oftast blir väldigt varm. Om Koloumbous Beach är mera lugn och fridfull så är Perissa Beach den totala motsatsen.

Perissa Beach
Utsikt över Perissa Beach och dess svarta vulkansand

3. Red Beach

Santorinis mest kända strand och precis som man också kan höra på namnet så är det läckert rött vulkangrus som väntar dig. Stranden ligger dryga milen nordväst om Fira. Hit är det absolut enklast att ta sig med någon av de alla turistbåtar som arrangerar turer hit.

Du kan också köra bil hit men det går inte att köra hela vägen utan man får parkera en bit ifrån stranden och sedan gå den sista biten. Tar du bilen ut från Akrotiri så är det också skyltat mot Red Beach.Stranden har en väldigt speciell vy och utsikten från sjösidan är en klar favorit för många besökare. Stranden är förhållandevis liten och kan snabbt bli rätt full, särskilt under högsäsong. Om du bara är ute i god tid så finns det också gott om solstolar att kunna hyra om man önskar det.

red-beach-2627480_1280
Santorinis populäraste strand Red Beach och dess röda vulkansand.

4. White Beach
Från Red Beach så kan du åka båt till den mindre stranden White Beach, du kan enbart ta dig hit med båt men är ändå klart värt det. Du möts av den stora vita klippväggen som är en otroligt vacker vy ifrån haven. White Beach är perfekt för alla som gillar att snorkla.

5. Monolithos Beach
Monolithos Beach är det självklara valet för barnfamiljen. Här kan barn som vuxna njuta av den långgrunda sandstranden som ligger lite norr om Kamari på Santorini. Passa även på att njuta av en god och prisvärd lunch på någon av de mysiga restaurangerna eller att ta en tur i den lilla fiskehamnen där fiskarnas båtar ligger.

Andra härliga stränder som man absolut inte får missa vid ett besök på Santorini är Agios Georgios, Vourvoulos, Kamari Beach och Vlychada Beach.